Mit jelent az alul biztosítottság - Az alulbiztosítás fogalma


A vagyonbiztosítások esetében már több esetben jeleztük, hogy mekkora a jelentősége a valós értékek megadásának. Nem mindegy, hogy egy esetleges kárrendezés esetében a biztosító mi alapján térít. Éppen ezért fontos, hogy a szerződések megkötésekor is a valós értéket adja meg, illetve az is nagyon fontos, hogy minden évben a biztosítási évfordulón az újonnan megszerzett értékekkel növelje a biztosítási összeget.

A lakásbiztosítás előnyei


Hazánkban nagy iramban fejlődik és modernizálódik a lakásbiztosítási piac. A gazdasági válság ellenére ez a biztosítási termék nem csak, hogy visszaesést nem mutat, de a nem életbiztosítási termékek között az egyetlen, amely 4 százalékos áremelkedéssel dicsekedhet. A biztosítók hírei szerint ez év elejére már 75 százalékos lefedettséget számoltak a tavalyi 71 százalékhoz képest.

Lakásbiztosítás ingóságra - Ezen nem szabad spórolni!


Magyarországon nagyon kis számban biztosítottak megfelelően a lakások és ezzel együtt az ingóságok is. Felmérések azt bizonyítják, hogy a hazai lakóingatlanok 4.3 milliós állományából mindösszesen 3.1 millió otthonra kötöttek tulajdonosaik biztosítást, ráadásul ezek nagy része jócskán alul biztosított. Az ingatlantulajdonosok valószínűleg nem kellően tájékozottak, nem tudják, hogy egy lakásbiztosítás kötésével hozzájutnak a biztosítás ingóságra szerződéshez is.