Lakásbiztosítás ingóságra - Ezen nem szabad spórolni!


Magyarországon nagyon kis számban biztosítottak megfelelően a lakások és ezzel együtt az ingóságok is. Felmérések azt bizonyítják, hogy a hazai lakóingatlanok 4.3 milliós állományából mindösszesen 3.1 millió otthonra kötöttek tulajdonosaik biztosítást, ráadásul ezek nagy része jócskán alul biztosított. Az ingatlantulajdonosok valószínűleg nem kellően tájékozottak, nem tudják, hogy egy lakásbiztosítás kötésével hozzájutnak a biztosítás ingóságra szerződéshez is.


Az emberek többsége ma a gazdasági körülményeket tartja szem előtt elsősorban, így egy biztosítás ingóságra konstrukció megkötése előtt is legfontosabb tényező a díj. Érdemes pedig szerződéskötés előtt áttanulmányozni több biztosító szolgáltatásának tartalmát, ajánlatát, mert alapos tudakozódás után személyre szabott csomagot lehet kötni, mellyel védve lesz otthona és a benne található ingóságok is. Egy elemi csapás, egy betörés következtében lehet, hogy az ingatlant csak minimális kár éri, de a pótolhatatlan, féltve őrzött ingóságok megsemmisülhetnek, rongálódhatnak. Ilyenkor legalább annyi vigasszal számolhatunk egy jól megkötött biztosítás ingóságra tulajdonosaként, hogy némi anyagi kárpótlást remélhetünk.

Mindenképpen érdemes meglévő lakásbiztosítás szerződésünket felülvizsgálni, nem csak a díj, hanem a szerződés tartalma tekintetében is. Léteznek olyan csomagok, melyek esetében a biztosítás ingóságra úgy terjeszthető ki, hogy akár készpénz, akár értékes festmény is fedezet alá vonható.