Oroszország emeli a kőolajvámját


Tonnánként 23,6 százalékkal növeli a kivitelre szánt kőolaj vámját áprilistól Oroszország. A kormány havonta egy meghatározott képlet alapján állapítja meg és vizsgálja felül az olaj exportvámját, amelyet az Urals típusú orosz nyersolaj világpiaci árának havi alakulásából indul ki.

A világháló segíti a vállalkozását!


A világháló ma már minden háztartásban elérhető, és a tapasztalat azt mutatja, hogy legyen szükség bármilyen szakemberre, elsőként a neten igyekszünk megtalálni a lakóhelyünk közelében tevékenykedőt. Ahhoz, hogy szükséghelyzetben ez gyorsan menjen, elengedhetetlen, hogy olyan weboldal álljon rendelkezésre, ahol a legjobb profik elérhetősége található meg, és a felület is felhasználóbarát.

Találjon új munkát a neten!


A munkahelyváltás mindannyiunk életében olyan kellemetlenség, mely előbb vagy utóbb, de szinte biztosan előfordul. Az átszervezések, az anyagi megbecsülés hiánya, vagy a végzettségnek jobban megfelelő munkahely megtalálása mind-mind indokolhatják, hogy a munkahely megváltoztatása mellett döntsünk, tény azonban, hogy legtöbbször a munkanélkülivé válás miatt kezdenek el a munkavállalók keresgélni. Természetesen vannak olyanok is, akik a jobb körülmények és fizetés reményében tájékozódnak rendszeresen a megüresedett helyekről. Függetlenül attól, miért gondolkodik a váltáson, vagy került bele a munkanélküliség kellemetlen szituációjába, a jobmix.hu weboldalon gyorsan és egyszerűen rátalálhat a keresett munkahelyre.

Mitől lenne leginkább fejlődőképes a hazai lakáspiac?


A jövőre nézve kecsegtetőek voltak a bevezetett intézkedések a szakemberek szerint. A legelőremutatóbb volt a szocpol és a kamattámogatás. Ezek mellett a vásárlói önerő és az új lakásépítések terve már az asztalon van és van is mit csinálni ennek érdekében. A hazai lakás piac fejlődőképességét felmérni nem olyan nehéz, viszont különböző adatokra van szükségünk. A fél-szocpol bevezetése mindig is a tervek közt szerepelt, már volt a bevezetéséről többször szó, viszont eddig konkrét tervek nem születtek ez ügyben.  A lakáspiacnak azonban rendkívül nagy segítséget jelentene. A támogatás összegének magasnak kell lennie, hogy új kereslet jöjjön a lakáspiacra, tehát bevonzza az új érdeklődőket. Viszont a kialakításnál nagyon fontos dolog, hogy az energetikai vagy a szociális szempontok ne kisebbítsék az ingatlanok és igénylők körét, mert a felpezsdítő hatás akkor nem tud annyira érvényesülni.

Ingatlaneladás, földeladás adószabályai 2014 és 2015 évben


A nem lakásra, azaz lakóingatlanra és a termőföldekre vonatkozó adótörvény változott 2014-ben. Ezen belül is a vagyon értékű jog változott a termőföldekkel kapcsolatban és a nem lakhatásra való ingatlanok tekintetében. Leginkább az adózási szabályok módosultak, ezért érdemes lesz figyelni ezeket a híreket azoknak, akik ilyen ingatlanokkal vagy termőfölddel rendelkeznek. Az egyik változás, hogy minél régebben vette ezeket a területeket valaki, annál kevesebbet fog adózni utána értékesítés esetén, Mindenki számára fontos az a saját terület, amiért megdolgozott vagy éveken át gondozgatta.