A lakásbiztosítás előnyei


Hazánkban nagy iramban fejlődik és modernizálódik a lakásbiztosítási piac. A gazdasági válság ellenére ez a biztosítási termék nem csak, hogy visszaesést nem mutat, de a nem életbiztosítási termékek között az egyetlen, amely 4 százalékos áremelkedéssel dicsekedhet. A biztosítók hírei szerint ez év elejére már 75 százalékos lefedettséget számoltak a tavalyi 71 százalékhoz képest.


Nyilván sokan rájöttek, hogy a lakásbiztosítás előnyei jól kiaknázhatók, főként az erőteljes díjcsökkenés miatt. De az árcsökkenés mellett a legtöbb biztosító minimál csomagokkal jelent meg a piacon, melyre valóban érdemes szerződni, e mellett az ügyfélkör szélesítése érdekében mindent megtesznek, hogy felkutassák a lefedetlen területeket. Tavaly év végén volt olyan biztosító, mely 15-20 százaléknyi kedvezményt adott a választható kiegészítőket is beleértve.

A lakásbiztosítás előnyei között a legnagyobb hangsúlyt a növekvő és egyre gyakrabban előforduló természeti katasztrófák elleni védekezés kapta az elmúlt években. Az emberek egyre inkább szembesülnek a ténnyel, hogy egy viharkár okozta káresemény akkora anyagi terhet róhat a családra, hogy ez ellen mindenképpen érdemes védekezni legalább egy jó konstrukciójú lakásbiztosítással. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy viharkár okozta helyreállítás átlagosan 60-120 ezer forintba kerül, egy lakásbiztosítást akár kiegészítőkkel is ez alatt az összeg alatt meg lehet kötni egy évre.

Az emberek döntésére hatással vannak a világ katasztrófaeseményei is, a földrengések, atomkatasztrófák, árvizek, de hazai rossz tapasztalatok is befolyásolják a hajlamosságot egy jó lakásbiztosítás megkötésére, hiszen okulásként elég csak a hazai vörösiszap-katasztrófára gondolni. Tavaly év végi felmérések szerint a megkérdezettek 60 százaléka a változó, kiszámíthatatlan időjárás miatt kötött lakásbiztosítást.

További biztosítási termékekkel kapcsolatos híreket, információkat a www.biztoshely.hu portálon talál!